Businessclub CWO on tour, heerlijk, helder en educatief.

Vrijdag 24 oktober zijn een 30-tal businessclubleden in een touringcar naar de Hertog Jan brouwerij in Arsen geweest.

[singlepic=151,129,,,left]Vrijdag 24 oktober om 11.00 uur stapten een 30-tal businessclubleden in een touringcar met de mooie naam De Vlaerdinger.

Onze bestemming was dit keer het plaatsje Arcen, waar de bierbrouwerij van Hertog Jan is gelegen en wij zelf konden kijken hoe het goudgele vocht werd gemaakt, gebotteld en via het proeflokaal werd geconsumeerd.
Na een lange en gezellige busreis, waarin wij werden verwend met enige non-alcoholische dranken en lekkere verse broodjes van Sparta-bakker Louis kwamen we om 14.15 aan in het pittoreske Arcen.
Na ons aangemeld te hebben bij onze enthousiaste gids kregen wij een rondleiding van ongeveer een uur en werd ons alles verteld over het ambacht bierbrouwen en werd er specifiek iets verteld over de soorten bier die onder de naam Hertog Jan worden gemaakt.Natuurlijk eindigde onze rondleiding in de drankkelder alwaar wij konden proeven van het nieuwste biertje met een alcohol percentage van 10,5%.
Na de proefsessie werden er nog wat euromuntjes uitgegeven in de Hertog Jan winkel en vertrokken we naar de overkant van de straat om te genieten van het goudgele vocht, dat direct vanuit de fabriek via een leiding over de weg, via het glas in onze vocht absorberende lichamen verdween. Na ander half uur drinken en kletsen was het tijd om in de bus te stappen om naar onze volgende bestemming te gaan, eetgelegenheid Loenz in Vlaardingen.
De stemming in de bus was op de terugreis nog beter, mede door de invloed van het goudgele vocht werd er heel wat afgekletst en gelachen.
In Loenz werd er genoten van een heerlijk driegangen diner en zo vlogen al etend , drinkend en pratend de uurtjes voorbij. Om 23.00 uur stapten onze businessclubleden weer in de bus om bij het CWO-complex aan de Zwanensingel uit te stappen en het thuisfront op te zoeken.
Namens de leden van de Businessclub danken wij Olaf, Arie en Gerda voor de verzorging van deze speciale educatieve dag.

Voor de leden, die helaas niet mee konden met onze reis, nog even de leermomenten van de dag;

  • Pils is bier, maar niet alle bier is Pils.
  • Hertog Jan heeft 9 verschillende bier soorten, divers van kleur, smaak en alcohol percentage.
  • Bier word gemaakt van 4 basis grondstoffen; water, gerst (na bewerking mout genaamd), hop en alcohol.
  • Per uur maakt Hertog Jan 8.000 33 cl. flesje pils, men doet dit in twee ploegen.
  • Bij Hertog Jan werken 15 man waarvan er tevens een aantal meespelen in de reclame spot, welke dagelijks op TV te zien is.
  • T.H.T. betekent Tenminste Houdbaar Tot dat wil zeggen dat je ook na deze vermelde datum het biertje nog kan drinken, alleen kan de smaak iets anders zijn.
  • Paracetamol werkt sneller als je het met frisdrank (Cola) in neemt.
  • Voor rijden op het fietspad met een scooter, je een bekeuring krijgt van € 60,00.
  • Een adjudant-agent mag geen bekeuring uitschrijven voor een snelheidsovertreding.
  • Een adjudant agent kan je herkennen aan drie zaken; een nieuwe pet, de streep op zijn jas en zijn glimmende schoenen. Geadviseerd wordt naar de schoenen te kijken.

Geef een reactie